10 kg tök lapkára vágva már üvegben. A 2 mm lapkára vágást a gyorsvágóval nagyon gyorsan haladok vele. Bele fél mokkás kanál jódozatlan só és annyit újítottam, hogy 1 teáskanál zellerecetet tettem az üvegbe. 100 c on 120 percig megy a befőzőautomata.
Ennyi ecet mindenképp kell a tök lúgossága miatt. A zellerecetet pedig úgy csinálom, hogy apróra vágok szárzellert, üvegbe teszem, felöntöm ecettel. 2-3 hónapig érni hagyom.
Készítek 2-3 % os ízesített fűszereceteket is, hogy ha kell többet tudjak tenni bele, így a fűszeres ízt jobban befolyásolom
(( Ennek nálunk az a sorsa, füstöltszalonnát olvasztok, ráteszek, 1 apróra vágott vöröshagymát, 20-25 dkg gombát, kb 0,5 l saját spagettikrémet, oreganoval megszórom van bőven a kertben.. Beleteszem a leszűrt tököt. Jól összekeverem, hozzákeverek 1 csomag kifőzött spagettit, leszórom reszelt sajttal és rápirítom.. Imádják..)) Álltalában wokban készítem alább– ( nem ez a fogyós de a gyerekek is nagyon szeretik)
Így csempészek az imádott spagettibe egy kis zöldséget is..
Vélemény, hozzászólás?