Regisztráció


Belépés

👩‍🍳👩‍🍳

📖Karfiolkrém 2023,, Majorannás, borsikás, szójaszószos, csipke balzsamecetes .

A 12 kg karfiolt kétszerre megfőztem a nagy kuktában, babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagymával , vegetával, leveskockával, majorannával. így már főzés közben is jó ízeket kapott.

Botmixerrel péppé vágtam, pürésítettem. Kapott borsikát, szójaszószt, mustárt, balzsamecetet, őrölt római köményt, 8ebből kevés kell) citromsavat kicsit. Ezeket addig amíg kedvemre való lett az íze. (Volt egy adag csemegeuborka felöntő az is elfért benne. A pH t 4,1 re állítottam. nagyon fontos a savasítás miatt a botulizmus miatt!😯

Megy a befőzőautomatába 120 perc, 100 C ra, utána a kamrapolcra. Igen finom ez a balzsamecet, kaptam ismerőstől . Pikáns ízvilágot hoz a krémbe. Kb 30-32 3 dl es üveg jön ki belőle. (reggelire pirítósra kenve, húsokhoz mártogatni , krémlevesnek szuper jó és még szalonnasütéshez is.

Évek óta készítem, egy idényre nekünk kb 60 üveg kell. Fogyasztáskor lehet dúsítani, érdekesebbé tenni harmadában vagy felében majonézzel keverni, nagyon finom. Természetesen semmi tartósító és egyéb ,,műanyag nincs benne.😁

Gyerekeknek, időseknek, fogyókúrázóknak nagyon tudom ajánlani, vitaminos, könnyű és finom. Nem utolsósorban tiszta zöldség tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Karfiolkrém zöldfűszerekkel, télire eltéve

2 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez: A legfinomabb karfiolkrém, zöldfűszerekkel

  1. jozsika ezt írta:

    Szia Sanyi! Ezt a karfiolkrémet tényleg ilyen egyszerű megcsinálni? Nekem az a gondom, hogy a karfiol puffaszt, itt fellépnek ezek a gondok, mert ha nem én biztos csinálok. Másik dolog , ezt a pH dolgot nem értem, ha kérhetnélek magyarázd már el, hogy kell csinálni. Köszönettel : József

    Ja következő,, a fermentált dolgok tényleg ennyire hasznosak mint írod?? Miért nem lehet ezeket megvásárolni a boltokban akkor? Tényleg immunerősítő is? Télen is jó fogyasztani, gyomorégést nem okoz, bocsi, hogy ilyen sok problémával árasztalak el, örülök, hogy rátaláltam a weboldaladra, majd még kérdezek.

    • Kovács Sándor ezt írta:

      Szia József! Sorban a válaszaim.. Tényleg ilyen egyszerű a karfiolkrém, és ki milyen zöldfűszerrel szereti tunningolhatja. El tudom képzelni a rozmaringot, római köményt is, bár én is sokfélét készítettem. Puffadás, meg tudlak nyugtatni, így hőkezelve nem puffaszt de fontos, hogy téli karfiol legyen.
      pH — A karfiol lúgos zöldség, ez télire eltéve magában mérgező. Be kell szerezni egy digitális pH mérőt (4-8) ezer Ft. a munkafolyamatot végig kell csinálni és balzsamecettel, tárkonyecettel, citromsavval levinni a kémhatást 4,2-4,1 re. Amúgy így a legfinomabb. fontos, hogy lágy legyen a krém és nem darabos.
      Vizes dunsztban vagy befőzőautomatában 2 óra 100 C on, a hőkezelése.
      A fermentált zöldségek gyümölcsök tényleg nagyon egészségesek! A tejsavas erjesztéssel készült zöldségünk nemcsak nagyon finom hanem igenis immunstimuláns hatásai is vannak.
      A bélbolyhókra nagyon jó hatással van és támogatja, a hasznos baktériumokat. Az emésztésre is nagyon jó hatása van, rengeteg C vitamin, ásványi anyag stb van benne. gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt kell fogyasztani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Készítette