2 kg csülök kicsontozva, 1 kg csirkemellfilé. Ledarálom kétszer a húst utána még beleteszem a gyorsvágóba. Hozzázeszem az ízesítőket, só, örölt bors, reszelt fokhagyma 6 cikk, koriandermag (por), édeskömény porrá darálva, borsikafű, kacsazsír érzéssel, 2-3 dl víz és érlelem a hűtőben 2 napig, párszor érdemes megforgatni.
Az ízesítőket mindenki a szája íze szerint tegye bele, akkor a legjobb. Lepréseltem (sonkaprésben), 3 órát pötyögött 85 C on vízben, a sonkaprésben. Az íze finom, a külleme , hát arről inkább ne mondjunk semmit..
A technikán azóta finomítottam, egész kis lukú darálom és totálisan pépesítem a hűst.
Nagyjából tudjuk, hogy mi van benne és mindíg más ízűt lehet készíteni
30 dkg ként vákuumozom és fagyasztom így egy darabig kitart
A készárut meg is füstölhetjük ha szereti a család, egy plusz íz a felvágottunkban
Vélemény, hozzászólás?