Regisztráció


Belépés

Azért házi mert saját tartású libák, rengeteg zöldet ettek, sportoltak a jó nagy kifutón és kukoricát búzát ettek. A levesben csak a farhát, a zúza és a szív van benne.

Hideg vízbe feltettem a húst a gázra 8-10 szem egészbors, 1 babérlevél, kíséretében. (mikor felfőtt lahaboztam) Kb egy óra elteltével bezöldségeltem, sérgarépa, gyökér, sárgarépa zöldje -(szoktam tenni bele, különleges ízt ad a levesnek). 1 vöröshagyma, zellerzöldje, 1 zellergumó kíséretében. Hozzátettem még 2-3 zsályalevelet, 1 kisebb lestyánt is. Megsőztam, hagytam pötyögjön csak gyenge lángon, már akkor csodálatos illatok voltak a konyhában.

Készrefőztem tálaláskor adtam hozzá egy kis cérnametéltet.

  • A libának nagyon finom enyves levese van, főleg a háznál tartottaknak
  • Picit zsírosabb mint a többi baromfi ezért időseknél, gyerekeknél le kell szedni a zsírt a tetejéről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Készítette