Regisztráció


Belépés

Nyáridőben befőzés, tartósítás télre a hideg időkre. Természetesen tartósítószer mentesen és gyorsan befőzőautomatában vagy cannerben. A paradicsom eltevésének rengeteg változata van, íme az egyik a krém/kenőke. Felhasználhatjuk krémlevesnek, mártásnak, spagettire, húsokhoz is főzve, amihez illik az ízvilág.

Hozzávalók:📖

3 kg paradicsom, 0,5 dl olaj, 10 gerezd fokhagyma, oregano, kakukkfű, bazsalikom, 1,5 evőkanál balzsamecet, 1 kg cukkini, 2 teáskanál zellerpor, jódmentes só,

Készítése:

A paradicsomot cikkezem, a hagymákkal együtt és a zúzott fokhagymákkal együtt gyorsvágóban péppé vágtam. Lábasban az olajat megforrósítottam és beletettem a fűszereket (egy teáskanál mindegyikből). Ehhez a mennyiséghez, minimum ennyi kell, a kóstolók úgy döntöttek még tegyek hozzá..

Rátettem a levet kb 40 percig lassú tűzön beforraltam. Ekkor hozzátettem a reszelt cukkinit és kb 20 percig főztem. Rendesen rámentem botmixerrel, só, zellerpor, balzsamecet (ízlés szerint, én többet tettem bele). Jelenleg a befőzőautomatában van 100C/120 min. Húsokhoz, tésztákhoz gombával, stb nagyon finom, jó kiegészítő, mellesleg egészséges is.

A pH t mérni kell mert lúgos étel, így az eltevése csak savysítással történhet! 4,0-4,1 ph értékűt szabad üvegezni és tartósítani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Készítette