24 üveg almapaprika kész, tartósítottam télire, természetesen adalék és tartósítószer mentesen! Darabolás után, az üvegekbe tettem amiben volt, 1 mokkáskanál koriander, 1 mokkáskanál mustármag, 6-8 feketebors. A felöntőlé 3,5 l víz, 7 dl 10 % os ecet, 3 dl zellerecet, jó érett 10 % os. Savanyú lett,, még kapott fél l vizet mikor elérte a 3,4 pH t, akkor volt jó, cukorral, sóval ízlés szerint.Felöntöttem, buborékokat kicsalogattam egy hurkapálcával 90 C/20 min befőzőautomatában, most a második adag megy.
Szeretem mert nagyon gyorsan lehet haladni a befőzőutomata használatával. Közben még mást is csinálhatunk
Tipp: Fontos, hogy az almapaprikát a program végeztével mindjárt ki kell venni a gépből csak akkor lesz roppanós!
Tipp: Felezni vagy negyedelni szoktam a paprikákat, sajnos van pár darab mindíg aminek romlott a közepe, ha ezeket beleteszem, biztos romlás!
Befőzés adalékmentesen, befőzőautomata segítségével
2 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez: Ecetes almapaprika befőzése télre
2021.10.16. 10:48
Ildiko ezt írta:
szeretném kérdezni hogyan lehet ugy eltenni,hogy ne legyen olyan roppanos
Szerintem akkor az automatában 90/30 persre kell tenni,, vagy a másik , marad a 90/20 perc de benne hagyjuk kihűlni. szerintem így biztosan puhább lesz!
szeretném kérdezni hogyan lehet ugy eltenni,hogy ne legyen olyan roppanos
Szerintem akkor az automatában 90/30 persre kell tenni,, vagy a másik , marad a 90/20 perc de benne hagyjuk kihűlni. szerintem így biztosan puhább lesz!