Regisztráció


Belépés

Megnyitottam magamnál, kicsit későn ebben az évben a pesto szezont.Kisebb vödörke oregano a kertből, (a fiam szépen leszedte a leveleit, a szárait aszaltam). Kis szatyornyi újhagyma zöldje, ugyanannyi kararábé levél (erét kivágtam), kicsit kevesebb reteklevél 1 marék gyermekláncfűlevél.

Mind alaposan megmosva és bele a gyorsvágóba olíva olajjal és 10-12 g fokhagymával.Serpenyőben, fenyőmagot, mustármagot, tökmagot pirítottam, ezt hozzá adtam. Mindíg forgattam rajta a géppel, ne legyen teljesen pép, mondhatni rusztikus legyen (konyhafőnök).A végén kapott még kb 30 dkg saját sajtot és házidelikátot. Fagyóba ment. Tésztákra, sajthoz, pirítósra. Holnap is csinálok de már vákumozom. Pesto a la Sanyi,,

  • Tavasztól őszig lehet a pestot csinálni otthon! Minden olyan zöldséglevelet felhasználhatunk ami nem mérgező és nem erős hatású!
  • Nagy hasznát vehetjük a gyermek és idősétkeztetésben. Tésztákra, sült súsokhoz mártogatósnak kiválóan fel tudjuk használni.
  • Sajnos a gyerekek nem szeretik a zöldségeket, érdekes az oreganót igen! Tegyük ezt bele vezető ízként és máris sikert érhetünk el, a gyerek mellette megeszik egy jó adag zöldséget is!
  • Beleszámítván a nagy vitamin és klorofill tartalmát a gyógyétkezésben is helye van, arról nem beszélve, hogy immunerősítő

Bocsánat, fénykép elveszett..😪

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Készítette