Éjjel készült az InstantPot elektromos kukta, lassú/slow programján 8 óra normal. Dolgozgatott a konyhában magányában.. 😊 Sauten megkapattam a tarját, amit jó erős kockára vágtam. Zsír, ezután 3 vöröshagyma félfőre vágva. A füstölt paprikám úgy kifakult, hogy csak de az íze rendben van. Csontlé kevés, házivegeta, 2 dl vörösbor, 7-9 boróka törve, őrölt bors, kömény őrölt. 1 kisebb fej brokkoli, sárgarépa, 3 db. Tegnapról rizibizi maradt mellé. Milyen jó, hogy reggelre kész volt, most sajtokat készítek, a kenyér sül stb.
Sok bizonytalanság van még bennem a lassúfőzővel kapcsolatban. Most örömmel olvastam végre egy elektromos kuktában készült receptet. Kérdésem (mondjuk biztos lesz még, ha lehet …) Mennyi az a minimál mennyiségű víz/folyadék, amit bele kell önteni? A Ninja készülékem útmutatója írja azt, hogy folyadék nélkül ne használjam, de jó lenne tudni, hogy mi a minimum pl. sülthöz, pörkölthöz? Igaz-e az a vélemény, hogy a kukta melegebb, mint a lassúfőző készülék?
Köszönöm, ha segítesz!
Kedves Sarolta!
Itt találsz pár kuktás receptet, bőven.. Minimál folyadék,, annyi, hogy lepje el az ételedet, egész kevés is elég de lepje el.Folyadék nélkül nem szabad! A kukta sokkal melegebb mint a lassúfőző, mert az , low – high , kb 85 től – 94 C ig működik. (attól függ milyen)
A kukta nyomáson kb 115 – 120C körül jár.