Regisztráció


Belépés

📜Medvehagymás, császárszalonnás kiflik készülnek Húsvétra. /Feleségem alkotja/ (,, rp. 1 kg liszt, 0’5 l langyos viz, 3-4 evőkanál libazsir, 2 tk só, 5 dkg élesztő, egy csokor medvehagyma. A hagymát apróra vágva liszttel sóval, olvasztott libazsirral összekeverem. 5 dkg élesztőt langyos vizbe belemorzsolok, amikor elolvadt a liszthez adom, szükség esetén 1-1’5 dl langyos viz, hogy lágy tészta legyen. Legalább fél órát kelesztem, három egyenlő részre osztva kinyújtom, egy adagot 12 szeletre osztok előtte tojással megkenem. Szalonnaszeletekkel feltekerem, tojással a tetejét megkenem. Kb, 20-25 p, 200 C sütőben.

Az biztos, hogy igen finom tud lenni, érdemes nekiállni a sütésnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Készítette