Regisztráció


Belépés

Reggelre kelve a lassú főző alkotott. Előredolgoztam, 6,5 l csülköskáposzta gerslivel. A lassúfőző aljára teáskanálnyi libazsír, rá 4 vöröshagyma kockázva. Fűszerpaprika 1 evőkanál, 10 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál barnacukor, 1,30 dkg kicsontozott, kockázott csülök, 6-7 szem finom rómaikömény, 3-4 babérlevél, őrölt feketebors fél mokkáskanál. Saját savanyúkáposzta 1,5 kg (fele kimosva). 20 dkg gersli. Öntöttem rá füstöltlevet 7–8 dl t. (sonkafőzésből maradt). Jól összekevertem, 2 óra high, beállítás utána 7 óra slow. Mára holnapra ebéd, a többit adagonként lefagyasztom. Este kapcsoltam be, a két óra letelte után, átállítom slow fokozatra és elmentem aludni.

Egyik haszna a lassúfőzőnek, hogy magára hagyható és reggelre kész az ebédünk! Nagyon jó érzés! Pl ha nem fogunk ráérni főzni de szükséges az ebéd vagy ha nem érünk rá ezzel is foglalkozni mert egészen mást főzünk. mikor kész a beállított programmal, automatán melegentartásra kapcsol.

Annyit érdemes tudni, ez a kerámia 6,5 literes lassúfőzőm, az illatok könnyen kiszöknek belőle olyan hajnal 3-4 körül. Ezért a nyárikonyhában találtam neki helyet, a feleségem nem nagyon tolerálta..

  • Tipp: Amennyiben választhattok, a kerámia edényes lassúfőzőt ajánlom! Tartós, nehezen melegszik fel de nehezen is hűl le.Nem kell tartanod semmilyen káros anyag kibocsátásától.
  • Lassúfőző beszerzésekor érdemes olyan intelligens kuktát beszerezni amiben van slow cook program, így egy készülékkel sok főzési módszert meg tudunk oldani.

Lassúfőző készült, csülköskáposzta lassúfőzőben receptje

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Készítette