Regisztráció


Belépés

👩🏽‍🍳

Minden télen szoktam füstölni csirkecombokat,  amit utána vákuumozva lefagyasztok 3-4 db ként. Füstölni keményfákkal, akác, bükk és gyümölcsfák fűrészporával szoktak.       Most bükkfa volt az alap és ment rá megggyfa fűrészpor és kukoricaszemek.

Füstölt csirkecombok

Én hideg füstön füstölök, ez olyan 18-20 C os hömérsékletet jelent. Utána azért vákuumozom, hogy a fagyasztó ne vegye át a füstölt illatot. Közel 40 órát füstölődött a csirke. Mihez használom?? Babokhoz, káposztához,   káposztás bab hoz  de a füstölt húsleves is finom!

Én a combokat, sajtokat, tojást rácsokon füstölöm. Elképzelsz egy fém szekrényt,  annak az aljába teszem a fűrészport,  rácsokon megy rá adott setben a csirkecomb 11 kg. Nálam ez egy szekrény smoker azaz BBQ füstölő csak ilyenkor nem faszénnel 110 C on működik.       Előtte régi fém öltözőszekrényben füstöltem, a is teljesen jó!

  • A házi egyszerű füstölésre végül is sok minden megfelel. Rossz hűtővel kezdtem, sőt TV -s dobozzal,, alá tettem a sajtokat, tojást  –  pár helyen kilukasztottam és működött is.  A hideg füsthöz sok minden megfelel, nincs parázs, láng stb. Viszont   ne használjunk kezelt – festett fadobozt, olajos hordót stb.    Füstölésnél nem kell fetétlen nagy beruházásban gondolkozni!
  • A füstgenerátor az fontos, ez otthon is készülhet ha valaki ügyes kezű (én nem). A neten utána kell  nézni.
  • Füstölhetünk, gombát, fűszerpaprikát, húsokat, sajtokat, zöldségeket, tojást. Nagyon finom ízeket visz az ételeinkbe, fontos a konyhába szerintem.
  • A füstgenerátor biztos és gyors beizzítása : Tojáskartonból leszakítunk egy darabot ezt a generátor elejére tesszük, utána a fűrészpor, ez a papír csak izzik de lassan és beindítja a fűrészporunkat. Nem kell őrizni, ránézni csak ha kész beszedni  a termékünket ami sokal finomabb mint a bolti és olyan mértékben füstöljük mint a szánk íze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Készítette