Isten  hozott  a konyhámban!👏


Kisvárosvan lakom, otthon dolgozom és praktikusan, gyorsan szeretek főzni, befőzni, aszalni, savanyítani, fermentálni, sajtot készíteni szóval a konyhát vinni..

Tőlem telhetően ellátni a családot, rokonságot,  kihasználni a technika eszközeit és szeretek új ízeket is felfedezni. 
Úgymond konzervatív háztartást viszek itthon,  modern  eszközökkel (intelligens kukta, slow cooker, befőzőautomata) stb. Szeretem  a régi ízeket létrehozni praktikusan.

Nem is szakácskönyvnek készül ez a lap hanem ötletelőnek. Nem tudod mit főzz holnap csak belenézel, választassz kategóriát és lehet, hogy találsz Neked tetsző dolgot, amiből ötletet nyerhetsz.🍗

 Kismamák, gyerekek, speciális étrendet követők, időseket ápolók részére is találsz recepteket,🛌 nekem szükségem volt mindegyikre, a tapasztalatokat írom itt le a megfelelő kategóriákban.   

Jó olvasgatást, válogatást kívánok, a receptek tára naponta bővül.

GYIK

A Blog oldalunk használattával kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

Adatvédelem

Az ADATKEZELÉSI-, ÉS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ folyamatosan elérhető, letölthető innen.

Egyszerűen és egyszerű ételeket írok a konyhából. Próbálom leírni, hogyan teheted könnyebbé a konyhai munkádat és hogyan készíthetsz el több mindent, gyorsabban otthon, természetesen ha ráadod a fejed az otthoni főzésre, sütésre.

Nem papírról, könyvből főzök nálam sok az ötlet, megérzés.. ,,Érzéssel,, amennyit felvesz kifejezés, és a mérleget ha csak nem nagyon muszáj kerülöm.

Azért is készítem ezt az oldalt mert a szakmám természetgyógyász és étrendeket, ételeket is ajánlok. Így könnyebb, megmondom az oldal címét és a páciens megtalálja a szükséges, zöldséget, ételt, savanyút, aszalványt stb.🍵.

A családomban már senki sem allergiás, így olyanokat nem főzök de szeretek gluténszegényen /mentesen illetve csökkentett cukorral főzni. (fagylalt esetén a lányom kikötötte az édesítőszer használatát)

Befőzök télire (persze tartósítószer nélkül), sajtokat is készítek, káposztát taposok, saját vegetát készítek, aszalok (zöldségeket, gyümölcsöket), zöldségkrémeket is készítünk a fiammal télire. ( ezeknek a leírásait hamarosan megtalálod a blogban)

Nemrégiben felütötte a fejét a kenyér és a sütemény sütés, mivel beszereztem egy kenyérsütő gépet. Azóta saját kenyeret eszünk ami sokkal finomabb mint a bolti! Saját tésztákat is készítünk, eddig 8 félét, olasz receptek szerint…

Természetesen csak saját fotókkal készül az oldal (mondjuk ez látszik is rajta..)

Válassz alkategóriát
category
61f235262ace0
1
1
Loading....
Készítette