Isten  hozott  a konyhámban!
Praktikusan, gyorsan szeretek főzni, befőzni, aszalni, savanyítani, fermentálni, sajtot készíteni, tőlem telhetően ellátni a családot,  kihasználni a technika eszközeit és szeretek új ízeket is felfedezni. 
Úgymond konzervatív háztartást viszek itthon,  modern  eszközökkel (intelligens kukta, slow cooker, befőzőautomata) stb. Szeretem  a régi ízeket létrehozni praktikusan.

Nem is szakácskönyvnek készül ez a lap hanem ötletelőnek, ha nem tudod mit főzz holnap csak belenézel, választassz kategóriát és lehet, hogy találsz Neked tetsző dolgot. Kismamák, gyerekek, speciális étrendet követők, időseket ápolók részére is találsz recepteket, nekem szükségem volt mindegyikre, a tapasztalatokat írom le.   

Jó olvasgatást, válogatást kívánok, a receptek tára folyamatosan bővül.

GYIK

A Blog oldalunk használattával kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

Adatvédelem

Az ADATKEZELÉSI-, ÉS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ folyamatosan elérhető, letölthető innen.

Egyszerűen és egyszerűeket írok a konyhából. Próbálom leírni, hogyan teheted könnyebbé a konyhai munkádat és hogyan készíthetsz el több mindent, gyorsabban otthon, természetesen ha ráadod a fejed az otthoni főzésre, sütésre.

Nem papírról, könyvből főzök nálam sok az ,,érzéssel,, amennyit felvesz kifejezés, és a mérleget ha csak nem nagyon muszáj kerülöm.

Sajnos nem részletesen írom le a recepteket, mérleget nagyon ritkán használok, így teljes útmutatót ne is várj de ha kérdésed van, írd meg, szívesen segítek.

A családban senki sem allergiás, így olyanokat nem főzök de szeretek gluténszegényen /mentesen illetve csökkentett cukorral főzni. (fagylalt esetén a lányom kikötötte az édesítőszer használatát)

Befőzéshez befőzőautomatát használok, ezzel elég sok zöldséget gyümölcsöt sikerül eltennem. Egyszerre 17-18 üveg fér bele és nem kell sem cukor sem tartósítószer! Télen nagyon jó elővenni gyümölcsöt, zöldséget a kamrából, még jobb tudni, hogy van mihez nyúlni.

Aszalásokhoz, szárításhoz nagyon jó az aszalógép, programozható egy töltéssel 5-6 kg zöldség gyümölcs aszalható benne! Hátsó fűtés és ventillátor.

A lassúfőzés és a lassú főzők, (slow cooker) most kezdenek elterjedni Magyarországon, sokban megkönnyíti a munkádat, persze ki kell tapasztalni a használatát. Nem mellesleg a benne készült étel, egészségesebb, könnyebben emészthető, ki kellene használni a gyermek étkeztetésben és az időseknél is!

A sajtkészítésben szerintem a nehéz feladat a megfelelő zsírtartalmú tej beszerzése. Nekem sikerül így télen nyáron készítek sajtokat. Házilag is könnyen lehet készíteni érlelt, krém és lágy sajtokat, túrót, ricottát stb.

Hosszúra nyújtani nem szeretném, csak olyan egyszerű dolgokat csinálok ami elfér egy háztartásban. Röviden házi konyhát vezetek amiben nagy segítségemre van a fiam mint előkészítő, hámozó, magozó stb szakember..

Válassz alkategóriát
category
614545bc6d250
1
1
Loading....
Készítette