Regisztráció


Belépés

Isten  hozott  a konyhámban!
Praktikusan, gyorsan szeretek főzni, befőzni, aszalni, savanyítani, fermentálni, tőlem telhetően ellátni a családot,  kihasználni a technika eszközeit és szeretek új ízeket is felfedezni. 
Úgymond konzervatív háztartást viszek itthon,  modern  eszközökkel (intelligens kukták, slow cooker, befőzőautomaták,) stb. Szeretem  a régi ízeket létrehozni praktikusan. Nem is szakácskönyvnek készül ez hanem ötletelőnek, ha nem tudod mit főzz holnap csak nézz bele, lehet, hogy találsz valamit.. Kismamák, gyerekek, speciális étrendet követők, időseket ápolók részére is találsz recepteket.   

Neked miért érdemes regisztrálni??    Azért mert prémium  kategóriák és receptek csak a regisztrált tagoknak elérhetőek.

A Facebook csoportunkban  sem szerepelnek ezek a receptek , csak  a lapon regisztrációval  tudod olvasni és persze hozzá is szólni.

GYIK

A Blog oldalunk használattával kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

Adatvédelem

Az ADATKEZELÉSI-, ÉS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ folyamatosan elérhető, letölthető innen.

Egyszerűen és egyszerűeket írok a konyhából. Próbálom leírni, hogyan teheted könnyebbé a konyhai munkádat és hogyan készíthetsz el több mindent, gyorsabban otthon, természetesen ha ráadod a fejed a főzésre, sütésre.

Nem papírról, könyvből főzök nálam sok az ,,érzéssel,, amennyit felvesz kifejezés, ja és a mérleget ha csak nem nagyon muszáj kerülöm.

Sajnos nem részletesen írom le a recepteket, mérleget nagyon ritkán használok, így teljes útmutatót ne is várjatok, jobbra vagy balra kavarom az ételemet.

Befőzéshez befőzőautomatát használok, ezzel elég sok zöldséget gyümölcsöt sikerül eltennem. Egyszerre 17-18 üveg fér bele és nem kell sem cukor sem tartósítószer!

Aszalásokhoz, szárításhoz nagyon jó az aszalógép, programozható egy töltéssel 5-6 kg zöldség gyümölcs aszalható benne! Hátsó fűtés és ventillátor.

A lassúfőzés és a lassú főzők, (slow cooker) most kezdenek elterjedni Magyarországon, sokban megkönnyíti a munkádat, persze ki kell tapasztalni a használatát. Nem mellesleg a benne készült étel, egészségesebb, könnyebben emészthető, ki kellene használni a gyermek étkeztetésben és az időseknél is!

A sajtkészítésben szerintem a nehéz feladat a megfelelő zsírtartalmú tej beszerzése. Házilag is könnyen lehet készíteni érlelt, krém és lágy sajtokat.

Hosszúra nyújtani nem szeretném, csak olyan egyszerű dolgokat csinálok ami elfér egy háztartásban, röviden házi konyhát vezetek amiben nagy segítségemre van a fiam.

Válassz alkategóriát
category
60d44f76afb29
1
1
Loading....
Készítette