Regisztráció


Belépés

Légy üdvözölve  a konyhámban!
Én praktikusan, gyorsan szeretek főzni, befőzni, aszalni, savanyítani, fermentálni, tőlem telhetően ellátni a családot, házi módszerekkel,
Úgymond konzervatív háztartást viszek itthon,  modern  eszközökkel (intelligens kukta, slow cooker, befőzőautomata) stb. Szeretem  a régi ízeket létrehozni praktikusan.

Itt a legtöbb étel elektromos kuktában, lassúfőzőben készül mert ,, nagyon gyors (erre szükségem van), energiatakarékos, kényelmes és finom!

Nem is szakácskönyvnek készül ez a lap, hanem ötletelőnek, esetleg nem tudod mit főzz holnap csak belenézel, választassz kategóriát és lehet, hogy találsz Neked tetsző dolgot. Kismamák, gyerekek, speciális étrendet követők, időseket ápolók részére is találsz recepteket, nekem szükségem volt mindegyikre, a tapasztalatokat írom le. 

Az ételreceptek közé gyógynövényeket is teszek, amiket gyűjtök és megszárítok nyáron!  

Miért érdemes regisztrálni??    Azért mert prémium  kategóriákban lévő ételek és receptek csak a regisztrált tagoknak elérhetőek!

A Facebook csoportunkban  sem szerepelnek ezek a receptek , csak  a lapon regisztrációval  tudod olvasni és persze hozzá is szólni. Lehetséges, hogy szerepel de itt ki lesz egészítve, és az esetleges egészségügyi hatásai is le lesznek írva!! Fb: https://www.facebook.com/groups/sannyikonyha

GYIK

A Blog oldalunk használattával kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

Adatvédelem

Az ADATKEZELÉSI-, ÉS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ folyamatosan elérhető, letölthető innen.

 

Próbálom leírni, hogyan teheted könnyebbé a konyhai munkádat és hogyan készíthetsz el több mindent, gyorsabban otthon, természetesen ha ráadod a fejed az otthoni főzésre, sütésre.

Nem papírról, könyvből főzök nálam sok az ,,érzéssel,, amennyit felvesz kifejezés, és a mérleget ha csak nem nagyon muszáj kerülöm.

A családban senki sem allergiás, így olyanokat nem főzök de szeretek gluténszegényen /mentesen illetve csökkentett cukorral főzni. (fagylalt esetén a lányom kikötötte az édesítőszer használatát)

Egész nyáron és ősszel befőzünk a fiammal aki a legnagyob segítőm! természetesen cukor és tartósítöszerek nélkül készítjük! Télen nagyon jó elővenni gyümölcsöket, zöldséget a kamrából, még jobb tudni, hogy van mihez nyúlni.

Aszalásokhoz, szárításhoz nagyon jó az aszalógép, programozható egy töltéssel 5-6 kg zöldség gyümölcs aszalható benne! Amit lehet megoldunk együtt!!

A lassúfőzés és a lassú főzők, (slow cooker) most kezdenek elterjedni Magyarországon, sokban megkönnyíti a munkádat, persze ki kell tapasztalni a használatát. Nem mellesleg a benne készült étel, egészségesebb, könnyebben emészthető, ki kellene használni a gyermek étkeztetésben és az időseknél is!

 

 

Készítette