Isten  hozott  a nyákonyhámban!👏


Hogyan vigyünk családi konyhát? Itthon dolgozom és praktikusan, gyorsan szeretek főzni, befőzni, aszalni, savanyítani, fermentálni, sajtot készíteni szóval a (házi) konyhát vinni..

Tőlem telhetően ellátom a családot, rokonságot,  kihasználom a technika eszközeit. Szükséges is, aránylag nagyobb adagokat és sokfélét készítek.  
Úgymond konzervatív konyhát tartok itthon,  viszont modern  eszközökkel (intelligens kukta, slow cooker, sous vide, befőzőautomata) stb. Szeretem  a régi ízeket létrehozni praktikusan és ha lehet gyorsan..

Nem is szakácskönyvnek készül ez az oldal hanem ötletelőnek. Nem tudod mit főzz holnap csak belenézel, választassz kategóriát és lehet, hogy találsz Neked tetsző dolgot, amiből esetleg ötletet nyerhetsz.🍗

 Kismamák, gyerekek, speciális étrendet követők, időseket ápolók részére is találsz recepteket,🛌 nekem szükségem volt mindegyikre, a tapasztalaimat írom itt le a megfelelő kategóriákban.   Mivel a szakmám természetgyógyász találsz megfelelő recepteket.

Jó olvasgatást, válogatást kívánok, a receptek tára naponta bővül.

GYIK

A Blog oldalunk használattával kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

Adatvédelem

Az ADATKEZELÉSI-, ÉS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ folyamatosan elérhető, letölthető innen.

Egyszerűen és egyszerű ételeket írok a konyhából. Próbálom leírni, hogyan teheted könnyebbé a konyhai munkádat és hogyan készíthetsz el több mindent, gyorsabban otthon, természetesen ha ráadod a fejed az otthoni főzésre, sütésre.

Nem papírról, könyvből főzök nálam sok az ötlet, megérzés.. ,,Érzéssel,, amennyit felvesz kifejezés, és a mérleget ha csak nem nagyon muszáj kerülöm.

Azért is készítem ezt az oldalt mert a szakmám természetgyógyász és étrendeket, ételeket is ajánlok, betegeimnek. Így könnyebb, megmondom az oldal címét és a páciens megtalálja a szükséges oldalakat zöldséget, fermentálást, ételt, savanyút, aszalványt stb.🍵.

A családomban már senki sem allergiás, így olyanokat nem főzök de szeretek gluténszegényen /mentesen illetve csökkentett cukorral főzni. (fagylalt esetén a lányom kikötötte az édesítőszer használatát)

Befőzésben esetleg lehetek segítségedre , (persze tartósítószer nélkül), sajtokat is készítek, káposztát taposok, saját vegetát készítek, aszalok (zöldségeket, gyümölcsöket), zöldségkrémeket is készítünk a fiammal télire. ( ezeknek a leírásait hamarosan megtalálod a blogban)

Nemrégiben felütötte a fejét a kenyér és a sütemény sütés, mivel beszereztem egy kenyérsütő gépet. Azóta saját kenyeret eszünk ami sokkal finomabb mint a bolti! Saját tésztákat is készítünk, eddig 8 félét, olasz receptek szerint…

Természetesen csak saját fotókkal készül az oldal (mondjuk ez látszik is rajta..)

Válassz alkategóriát
category
62bda8e99631e
1
1
Loading....
Készítette