Regisztráció


Belépés

👩🏽‍🍳👩🏽‍🍳

Amennyiben sikerül ebben az évben csináljatok pár üveggel ebből, most nálunk nagyon megy! Előbányásztam a receptet. (hátha még valaki nem ismeri)Uncle Alex., kicsit másképpen, ebből az adagból 16 üveg lett, meg egy kicsi ebédre.

 

📜Recept: 6 kg paradicsomot gyorsvágón összevágok és a tűzre teszem, vagy 3 dl t kiveszek későbbre. Hozzáteszem a 1,5 kg paprikát vékonyra vágva, a 1,5 kg vöröshagymát. 1 kg sárgarépát karikára vágva(vékonyra).Forralom kb 10 percig beleteszem a 0,5 kg sampignon gombát felvagdalva a 0,5 kg csemegekukoricát, 3 doboz ananászt lé nélkül, 3 csomag olivabogyót levével együtt.0,5 dl 20 % os ecet
10 evőkanál cukor
1 csomag bazsalikom
2,5 evőkanál pirospaprika
só 1 evőkanál (ízlés szerint)
8 cikk fokhagymából pép
1 teáskanál őrölt feketebors. Együtt főzöm kb 30-35 percig. Az elején kivett paradicsomot a tűzre teszem beleteszek 4 evőkanál keményítőt, habverőel pépesítem, beleteszem a fazékba még kb 10 percig főzöm. Nagyon kellemes állagú, bársonyos levet kapok. Ízlés szerint utánízesíthető, ízlésed szerint. Sterillezett    üvegezem, zárom, befőzőautomatába teszem, hőkezelem  180 percig 100 C on.   Vagy elektromos kuktában 60 perc kézi beállitás. Kicsit más de nagyon finom, nekem jobb mint a bolti, saját recept. 

 Eljutottam odáig, hogy itthon csak a sajátot eszik meg a boltit nem..

Csirkemellet, párolt rizst hozzáadva nagyon finom!

  • Tipp: Természetesen saját, tökéletesen érett, édes paradicsomból készítem! Amennyiben lehetséges legyen benne fekete paradicsom is, sokkal jobb az íze tőle!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Készítette