Regisztráció


Belépés

👩🏽‍🍳

A kimchi egy erjesztett zöldségétel tulajdonképpen. Minden idényzöldség belemehet (vöröshagyma,retek,kelkáposzta,kínai kel, stb), annál jobb az íze minél többféle zöldség van benne. Keletről származik, így általában csípősre szokták készíteni de ez nem kőbevésett szabály, gyerekeknek természetesen édesen is csinálhatjuk.

Nem kell hozzá különösebb konyhai tudás, a zöldségeket aprítani kell, egy nagy edényben le kell sózni és otthagyni 8-10 órára, ízesíteni a szánk íze szerint és üvegebe vele..

Kimchi már üvegekben. Érhet.. Tegnap este lesóztam, kínai kel, vajretek, póréhagyma, 1 l paradicsomlé, sárgarépa, szójaszósz, halolaj, reszelt gyömbér, chili pehely. Jól beledöngöltem az üvegekbe, 3 napig a konyhapulton lesz, utána viszem a nyári konyhába, mert ott hűvösebb van. (természetesen le kell zárni, így érleljük)

Tálcára teszem mert sokszor kifut a leve de ez a dolga, megindul a tejsavas erjedés benne. 10-12 nap után egy csoda, nálunk esélytelen, hogy megélje ezt a kort.🤣

1 db 2,5 l es üveg és 2 db 1,7 literes sikeredett.. csodálatos ízvilág, húsokhoz, magában és mellesleg egy vitaminbomba! C vitamin , immunerősítő tejsavas erjesztés

  • Gyermekeknek is tökĂ©letes választás, persze akkor nem teszĂĽnk bele chili t! IdĹ‘seknek botmixerrel pĂ©pesĂ­tve tudnám mondani ha az epĂ©vel nincs problĂ©ma.
  • Az ĂĽvegek tetejĂ©n hagyjunk kb 2,5 cm es lĂ©grĂ©st Ă©s a zöldsĂ©geket nagyon fontos, hogy elfedje a zöldsĂ©glĂ©.

Az alsó kép 11-12 nap múlva készült, már érett és finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

KĂ©szĂ­tette