Regisztráció


Belépés

Éjjel készült az InstantPot elektromos kukta, lassú/slow programján 8 óra normal. Dolgozgatott a konyhában magányában.. 😊 Sauten megkapattam a tarját, amit jó erős kockára vágtam. Zsír, ezután 3 vöröshagyma félfőre vágva. A füstölt paprikám úgy kifakult, hogy csak de az íze rendben van. Csontlé kevés, házivegeta, 2 dl vörösbor, 7-9 boróka törve, őrölt bors, kömény őrölt. 1 kisebb fej brokkoli, sárgarépa, 3 db. Tegnapról rizibizi maradt mellé. Milyen jó, hogy reggelre kész volt, most sajtokat készítek, a kenyér sül stb.

  • Mai napig nem tudom, hogy csinálhatja a lassúfőző, hogy ennyi főzés után a zöldségek kellemesen roppanósak maradnak és a hús is tökéletes.

2 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez: Brokkolis vörösboros sertéshús

  1. Sarolta ezt írta:

    Sok bizonytalanság van még bennem a lassúfőzővel kapcsolatban. Most örömmel olvastam végre egy elektromos kuktában készült receptet. Kérdésem (mondjuk biztos lesz még, ha lehet …) Mennyi az a minimál mennyiségű víz/folyadék, amit bele kell önteni? A Ninja készülékem útmutatója írja azt, hogy folyadék nélkül ne használjam, de jó lenne tudni, hogy mi a minimum pl. sülthöz, pörkölthöz? Igaz-e az a vélemény, hogy a kukta melegebb, mint a lassúfőző készülék?
    Köszönöm, ha segítesz!

    • Kovács Sándor ezt írta:

      Kedves Sarolta!

      Itt találsz pár kuktás receptet, bőven.. Minimál folyadék,, annyi, hogy lepje el az ételedet, egész kevés is elég de lepje el.Folyadék nélkül nem szabad! A kukta sokkal melegebb mint a lassúfőző, mert az , low – high , kb 85 től – 94 C ig működik. (attól függ milyen)
      A kukta nyomáson kb 115 – 120C körül jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Készítette