Regisztráció


Belépés

Kibontottam az első üveg kovászos uborkát januárban! Olyan mint nyáron, roppanós finom, mint júliusban. Na de tél derekán mikor kinyitjuk az üveget, azok a nyáridéző illatok, csodálatosak!!

Nagyon egyszerű a kovászos uborka befőzése/tartósítása, főleg befőzőautomatával! A jól bevált recept szerint elkészítjük az uborkát, fontos, hogy az uborkákat átmossuk (esetleges kenyérdarab ne maradjon) és a rajta lévő kovászlevet gézen szűrjük át. Ezután üvegekbe tesszük az uborkákat és ráöntjük a levet. A befőzőautomatába tesszük 90C/20 min ra. Ahogy lejár mindjárt kivesszük, mehet a kamrába! Nagyon fontos mert ha a gépben hagyjuk kihűlni teljesen megpuhul, nem használható semmire esetleg a tyúkoknak!

  • Tipp: Érdemes az uborkák mellé tenni karfiolt, káposztát, sárgarépát, cukkinit,stb. Nagyon finomak, kovászolva sokkal jobb ízűek mint az uborka!
  • Tipp: A kapor mellé nyugodtan tehetünk kakukkfüvet, borsikafüvet, oreganot, csodálatos ízt ad a savanyúságunknak
  • Tipp: A kovászos uborkát úgy készítsük inkább, hogy ne a végeit vágjuk be keresztbe, hanem a közepében csinálunk egy hasítást, hegyes éles késsel és a végeit egyben hagyjuk. Eredmény. csodálatos, ropogós kovászos uborka!

Kovászos uborka befőzése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Készítette