Bodzázunk a fiammal, mindenünk fekete. Villával érdemes megszabadítani kocsányaitól a bodzát úgy gyorsabb. Mikor tiszta, 35-40 percig főzöm (!), nagyon fontos, nyersen mérgező! Kihűtöm ezután a présbe teszem és kipréselem a levét.

Az áfonyából és a kunkordi szőlőből a befőzőautomata lékészítőjével nyerem ki a levet. Összeöntöm és 3 dl es üvegekben, természetesen cukor és tartósítószer nélkül, teszem a befőzőautomatába, utána mennek a kamrapolcra. 3×1 evőkanállal szoktunk belőle inni naponta. nagyon finom és csodás a hatása a szervezetre!

Recept:

Szőlő 36 kg, bodzabogyó 9 kg, áfonya 5 kg. Cukormentes ivólé ill kanalas immunerősitő készül belőle télire!! A szőlőt ledaráltam presen préseltem ill, ivolékeszitoben levet készitettem, ide tettem az áfonyát is. A bodzát megfőztem,(35 -40 perc), kipréseltem. Összekevertem üvegeztem, befőzőautomatába tettem, 100 C/95 percig, 54-56 db 0,33 as üveg lett belőle, a télre elég lesz az egész családnak és barátoknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Válassz alkategóriát
category
61ac40045c79a
1
1
Loading....
Készítette