Majonézes halkrémem indulóban! (kárászokból) ,,Sajóból,, Kb 1kg kárász tisztítva irdalva kevés olajra tettem a lassúfőzbe, rá kb 50-60 dkg vöröshagyma aprón, 1 nagy sárgarépa, 1 gyökér, zellerzöld, petrezselyemzöld, őrölt mustármag, őrölt koriander, őrölt feketebors, vegeta,babérlevél, 3 db.

Felöntöm olajjal (épp, hogy ellepje) és elkeverek benne 7-9 cl fehérborecetet. Nagyon fontos mert ez megsemmisíti a szálkákat!! Nézegetni fogom de szerintem 8-10 órát megy high fokozaton +3-4 low. Holnapra csak elvétve akad benne szálka, meghűl, átnézem kiveszem a zöldeket és a babért és leöntöm az olajat róla. Botmixerrel péppé vágom és harmad annyi majonézt adok hozzá. (nélküle is lehet persze)Dobozolom és hűtőbe vele. (egyetlen halétel amit nálunk mindenki megeszik)

Egy jó barátom adta az ötletet, hogy amikor Belgiumban jár, mindíg eszik ilyet, igaz az tonhalból van! Gondoltam miért ne lehetne megpróbálni hazai halból, méghozzá az olcsóbból..

Természetesen megállja a helyét az idősétkeztetésben, gyermekek étrendjében és a gyógyétrendekben is.

  • Tele zöldségekkel és zöldfűszerekkel!

  • Teljesen szálkamentes, bátran adható gyerekeknek és időseknek is, nem kell félni a szálkáktól!

  • Egészséges fehérje, zöldségekkel, teljes vitaminforrás nem beszélve az Omega 3-6 tartalmáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Válassz alkategóriát
category
61ac4ab9671c0
1
1
Loading....
Készítette