Sajátos (saját) kimchi. Tavaly bejött. (itt nálunk nincs kínai kel),. 3 nagy kelkáposzta,felvágva,10 db nagy vöröshagyma félfőre, 2 jégcsapretek,1cs zöldpetrezselyem,3 sárgarépa. Lesóztam, forgatom időnként. Estére összeesik, megy az érlelőbe, ekkor még bele halszósz, chili bőven, szójaszósz, 5 dl kukoricakeményítős paradicsomkonzerv (eltett).

A zöldségek egy tejsavas erjedésen mennek keresztül, (fermentálódik). 2-3 hét kell hozzá, 2-3 naponta kinyitom az üvegeket, átkeverem.

Hatalmas az immunerősítő hatása, akár a lactobakteriumok akár a hatalmas C vitamin tartalma által. gyermekétkezés, immunerősítés, idősétkezésben hatalmas szerepet tölthetne be ha ismernék nálunk is!! A bélflórát csódásan javítja, gyógyítja..Vitaminbomba, hatalmas rostanyagtartalommal és ásványianyag, klorofilltartalommal! Ősztől tavaszig nagyon megérné fogyasztani a betegségek elkerülése végett!

Kimchi, vietnami nemzeti étel
  • Nem tudom miért nem készítik óvodákban, iskolákban, menzákon, Miért nem jelenik meg a street food kínálatában a BBQ mellett? Csodálatos íze és egészségügyi hatása miatt nagyon érdemes lenne.
  • Ebbe az adagba nem teszek chilit mert akkor a család nem eszi meg de magamnak elteszek e kis üveggel abba teszek bizony..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Válassz alkategóriát
category
629361118864e
1
1
Loading....
Készítette