Regisztráció


Belépés

Nagyon praktikusan használható a befőzőautomata, hozzáillesztve a lékészítő betétet! A képen feketeszőlőből készítettem ivólevet ami nagyon finom lett. természetesen, hozzáadott cukor és adalék nélkül készül.

Aikor bejön a szezon, (alma,körte,meggy stb) migindul a lékészítés is! A gangon szoktam készíteni dolgozhat magában senki nem háborgatja..

Az alsó edény a befőzőautomata, benne víz forrásban van. Fölötte van a légyűjtő edény, ebbe csorog le a már kész gyümölcslé. Van rajta egy kis cső, időnként kimegyek és leengedem egy edénybe a kész gyümölcslevet. az a kis villa arra szolgál, hogy cseppmentesen elzárja. fölötte van a gyümölcskosár amiben jelenleg 5-5,4 kg picit megtört szőlő található. Fölötte a fedő.

Kiengedés után megvárom míg meghűl üvegekbe öntöm és koronazáróval zárom, mehet a kamrába. Nagyon egyszerű és praktikus, főleg itt kinn, nem zavar senkit, nem is melegít bent. Itt 55 üveg (2,5 dl) lett, 12-15 kg szőlőből.

Gyerekeknek, időseknek egyaránt csodálatos ital, bármilyen gyümölcsből!

  • Nagyon egészséges télen-nyáron és nem mellesleg csodálatos íze van!

2 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez: Ivólékészítés Weninger lékészítővel

  1. Edit ezt írta:

    Szia. A gyümölcsléhez nem raksz semmit? És így eláll egész télen? Köszi

    • Kovács Sándor ezt írta:

      Szia! Amit a lékészítővel csinálok nem rakok semmit, nem kell eláll. Másba sem semmilyen tartósítószert, ha nem lékészítővel csinálom azt a befőzőautomatába teszem. nincs is itthon tartósítószerem, nincs rá szükség. Több évig eláll, nincs vele gond, bár általában egy év alatt elfogy minden. Bár most is van 2 éves almapaprikám,lecsóm,tök, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Válassz alkategóriát
category
65121a0c7b7ff
1
1
Loading....
Készítette