Picit átdolgoztam az almaparika receptjét A felöntőlé ua, 4 l viz, 1,6 dl % ecet 10 %, 30 dkg cukor, 5 dkg só. Mindegyik üvegbe 0,5 mokkáskanál mustármag, 1 babérlevél, egy kettévágott fokhagyma, feketebors, koriander. Ezután csináltam 3 féle izesitést,1, csipetnyi csombor, 2, 3-4 levél friss mosott zellerlevél, 3, két erős csipet összeőrölt friss kapor. Megy az befőzőautomatába, 20 perc 80 fokra. Mint kiderült mindhárom nagyon finom de itthon mégis a szegfűszeges változatot szeretik a legjobban. Ennyi hőfokon és időn finom roppanós az almaparikánk!
Természetesen sem adalékanyag sem tartósítószer nem kell hozzá! Évekig eláll!
Almapaprika befefőzése tartósítása, télire
Vélemény, hozzászólás?